Aktuellt hos Allmiljö

 

Allmiljö stärker närvaron i Mellansverige!

Publicerad 7 mars 2023

Allmiljö i Umeå AB har vunnit upphandlingen gällande insamling av kommunalt hushållsavfall i Katrineholm, Flen och Vingåkers kommuner!

De tre kommunerna är en del av Södermanlands län, och detta blir Allmiljös sydligaste uppdrag hittills!

- detta avtal är ett viktigt och roligt steg för att ytterligare stärka våra positioner i Mellansverige, säger Håkan Bergman, affärsområdeschef för Slam & Renhållning på Allmiljö.

Uppdraget startar den 1 oktober i år och avtalet är värt ca 65miljoner kronor över fyra år (inklusive eventuellt förlängningsår).

Planering och förberedelse för uppstart av uppdraget startar omgående, och kommer att drivas från Allmiljös platskontor i Västmanland.

Utöver lågt pris hade i denna offentliga upphandling kvalité, genom kund- och referensbetyg, en ovanligt stor betydelse vid utvärderingen.


- extra kul är att Allmiljö var den enda entreprenör som landade i högsta möjliga poängintervall gällande kundnöjdhet, ett tecken på att alla våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb och alltid löser uppgiften, konstaterar Håkan Bergman.

Uppdragsgivare är Sörmland Vatten och Avfall, som har sitt huvudkontor i Katrineholm.


Nyhetsbrev

Publicerad 6 februari 2023

Rallytema, bl a om hur koncernen hjälper Rally Sweden och våra egna rallytalanger.


Nyhetsbrev

Publicerad 20 december 2022

Tillväxt i Västernorrland/Jämtland, Skellefteå och årets julgåva...


Nyhetsbrev

Publicerad 22 juni 2022

Koncernens nyhetsbrev om kontrakt med Försvarsmakten, Ånge kommun och Kaj-appen m.m.


Nyhetsbrev

Publicerad 4 mars 2021

Läs koncernens senaste nyhetsbrev om bl.a. Allmiljös fortsatta satsningar, förvärv av Timmer och Godstransporter i Örnsköldsvik och försäljning av återvinningsverksamheten i Allmiljö.

Nyhetsbrevet hittar du här ->

Fokus på transporter!

Publicerad 1 mars 2021
Allmiljö avyttrar sorterings- och återvinningsverksamheten. Detta öppnar upp för nya satsningar inom våra fokusområden insamling och transporter.

Den 1 mars övergår den del av verksamheten som omfattar containeruthyrning, sortering- och återvinning av avfall till Stena Recycling.
Insamling inom affärsområdet Slam- och renhållning påverkas inte av detta.

Nyhetsbrev

Publicerad 22 december 2020
Läs i vårt nyhetsbrev om Kaj Johansson Gruppen som fyller 60 år, resultatet i vår kundenkät och rapporteringen för farligt avfall.


Nytt renhållningsuppdrag

Publicerad 15 december 2020
Allmiljö har tecknat ett nytt avtal gällande insamling av hushållsavfall i Bräcke och Ragunda kommuner.

Uppdragen startar under 2022 och kommer att drivas från vårt platskontor i Sollefteå.

Nytt stort uppdrag i Dalarna

Publicerad 8 december 2020

Nu anländer det över 100 stora containrar på löpande band i Mora, till vårt nya uppdrag för transporter av avfall från återvinningscentralerna i Orsa, Mora och Älvdalens kommuner.

Ett nytt kontrakt värt ca 43 miljoner fördelat på 7 år, som drivs från vårt platskontor i Mora.

Investering i kross och sikt

Publicerad 23 april 2018


För att ytterligare öka återvinningsgraden på verksamhetsavfall och bättre tillgodose våra kunders behov av RT flis har Allmiljö investerat i en kross med efterföljande sikt. Ofta vid krossning av returträ görs detta i två steg, först med en grovkross för att avskilja träet från metall och sedan med en finkross för att minska storleken. Vår kross från finska Tana gör detta i ett moment, vilket naturligtvis sparar mycket energi!Extra roligt är att handla lokalt och i detta fall handlade vi av Norditek med huvudkontor i Sävar.